Informasjon om teoriprøve for lett lastebil

liten lastebil teoriproveTeoriprøven for lett lastebil
Teoriprøven for lett lastebil tar du på en trafikkastasjon. Du trenger ikke å bestille time på forhånd, men du må søke om førerkort før du kan ta teoriprøven.  Les mer om dette på Vegvesenets nettsider her. Når denne søknaden er registrert, kan du ta teoriprøven for motorsykkel. Ved oppmøte på en trafikkstasjon må du vise gyldig legitimasjon og betale teoriprøven. Pris for teoriprøve er for tiden kr. 580,-.  Vær oppmerksom på at noen trafikkstasjoner kan ha begrensede åpningstider for teoriprøver. 

Teoriprøven
Teoriprøven tar du på en PC og du vil få resultatet med en gang etter endt prøve. Prøvene består av 30 spørsmål med ulike svaralternativ. Det er kun ett riktig svar. Du må ha minimum 80% riktig (25 riktige svar eller mer). Du har 75 minutter til rådighet. Dersom du består teoriprøven kan du ta oppkjøring dersom all opplæring er gjennomført og registrert i Vegvesenets system. Du må klare oppkjøring innen 3 år etter bestått teoriprøve. Dersom du stryker på en teoriprøve må du vente 2 uker før du kan ta en ny prøve. Du får vite hvilke temeaer du har svart feil på, men ikke selve spørsmålene. Ved oppmøte til ny prøve må du vise gyldig legitimasjon og betale teoriprøve på nytt.

Alder
Teorirøven kan tidligst avlegges 6 måneder før du fyller alderskravet på 18 år.

Tilrettelagt teoriprøve
Du kan søke om tilrettelagt teoriprøve hvis du har vansker med å lese og forstå oppgavene. Tilrettelagte teoriprøver gjennomføres med en sensor til stede som kan hjelpe deg med å forstå det som er skrevet i oppgaven. Dersom språkproblemene er store, kan det benyttes en godkjent tolk. Eventuelle utgifter til tolk må du selv dekke.

 

Tilgang til teoriprøver
Gratis teoriprøve lastebil Tilbake til forsiden  

footer logo
Norges største side for teoriprøver